Vacarisses mejora su índice de reciclaje

Tal y como se esperaba, la implantación del sistema de recogida Puerta a Puerta en Vacarisses ha venido acompañada de un considerable aumento del índice del reciclaje del municipio.

En apenas dos meses, Vacarisses ha pasado de un porcentaje de recogida selectiva del 18,74% a un 66,32%, una cifra que supera ya el objetivo del 60% marcado para 2020.

Esta cifra tan positiva no habría sido posible sin la drástica reducción de la generación de fracción resto, que ha pasado de las cerca de 200 toneladas mensuales en octubre de 2017 (último mes completo sin PaP) a poco más de 47 en enero de 2018. Gran parte de esta cantidad se ha ido a la fracción de orgánica y otra parte a la recogida puerta a puerta de poda y enseres.

Sin embargo, en el mes de enero de 2018, la fracción resto volvió a ser la que tuvo más peso en Vacarisses, pese a recogerse solamente un día a la semana. Queda, por tanto, mucho camino de concienciación por recorrer.

Vacarisses millora el seu índex de reciclatge

Tal i com era d’esperar, la implantació del sistema de recollida Porta a Porta a Vacarisses ha anat acompanyada d’una considerable augment de l’índex del reciclatge del municipi.

En només dos mesos, Vacarisses ha passat d’un percentatge de recollida selectiva del 18,74% a un 66,32%, una xifra que supera ja l’objetivo del 60% marcat per a l’ny 2020.

Aquesta xifra tan positiva no hauria estat possible sense la dràstica reducció de la generació de fracció resta, que ha passat de les prop de 200 tones mensuals a l’octubre de 2017 (últim mes complet sense PaP) a poc més de 47 el gener de 2018. Gran part d’aquesta quantitat ha anat a la fracció d’ orgànica i una altra part a la recollida porta a porta d’estris i poda.

Ara bé, aquest mes de gener de 2018, la fracció resta va tornar a ser la que va tenir més pes a Vacarisses, tot i que només es recull un dia a la setmana. Queda, per tant, molt camí de conscienciació per a recórrer.

Juan y Juan contribuye a la escolarización en Guatemela

Dos canastas para jugar a baloncesto y dos monitores para ordenadores. Esa ha sido la contribución de Juan y Juan a la escolarización de jóvenes en Guatemala durante el pasado verano. Estos equipamientos se han instalado en dos centros educativos del área rural de Uspantán, concretamente el Liceo Mixto Ibáñez Casals y la Academia de Computación Montserrat.

 

Juan y Juan lleva aportando recursos para la escolarización en Guatemala desde hace más de una década, a través de la ONG ‘Vida i Pau’, con sede en Viladecavalls. Esta organización ha escolarizado ya a más de 600 jóvenes, ha construido cinco centros escolares y ha formado a un gran número de docentes.

Juan y Juan ajuda a l’escolarització a Guatemala

Dues cistelles per jugar a bàsquet i dos monitors d’ordinador.Aquesta ha estat la contribució de Juan y Juan a l’escolarització de joves a Guatemala durant el passat estiu. Aquests equipaments s’han instal·lat a dos centres educatius de l’àrea rural d’Uspantán, concretament el Liceo Mixto Ibáñez Casals i la Academia de Computación Montserrat.

 

Des de fa més d’una dècada, Juan y Juan  aporta recursos per a l’escolarització a Guatemala, a través de l’ONG ‘Vida i Pau’, amb seu en Viladecavalls. Aquesta organització ja ha escolaritzat a més de 600 joves, ha construït cinc centres educatius i ha format a un gran nombre de docents.

Finalització de les àrees d’emergència de Vacarisses

Ja es pot dir que les àrees d’emergència de Vacarisses estan pràctiment acabades. Només falta incloure el sistema d’accés automatitzat, que l’Ajuntament instal·larà una vegada els veïns ja s’hagin adaptat plenament al sistema de recollida Porta a Porta.

Les àrees d’emergència estan equipades amb contenidors de totes les fraccions i romandran obertes els 365 dies a l’any, a totes hores. L’objectiu és que els ciutadans hi depositin els residus quan no puguin complir l’horari de la recollida Porta a Porta.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Cal remarcar que les àrees d’emergència no són deixalleries i, per tant, no s’hi poden dipositar mobles o objectes elèctrics. Durant els primers dies de recollida Porta a Porta van aparèixer residus d’aquest tipus a les jardineres de l’àrea d’emergència del Polígon de Can Torrella, però, ara mateix, la situació sembla haver millorat gràcies a la col·locació de flors a les jardineres.

Comparativa àrees d'emergència
L’àrea d’emergència del Polígon Can Torrella, abans i després de la col·locació de les flors.

Finalización de las áreas de emergencia de Vacarisses

Ya se puede decir que las áreas de emergencia de Vacarisses están prácticamente terminadas. Tan solo falta añadir el sistema de accesos automatizado, que el Ayuntamiento instalará una vez que los ciudadanos se hayan adaptado plenamente al sistema de recogida Puerta a Puerta.

Las áreas de emergencia están equipadas con contenedores de todas las fracciones y permanecerán abiertas los 365 días del año, a todas horas. El objetivo es que los ciudadanos depositen allí los residuos cuando no puedan cumplir el horario de recogida del Puerta a Puerta.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Hay que remarcar que las áreas de emergencia no son desecherías y en ellas no se deben dejar muebles, cristales u objetos eléctricos. Durante durante los primeros días de recogida del Puerta a Puerta, residuos de este tipo aparecieron en las jardineras del área de emergencia del Polígon de Can Torrella, pero, ahora mismo, la situación parece haber mejorado gracias a la colocación de flores en las jardineras.

Comparativa áreas de emergencia
El área de emergencia del Poígon de Can Torrella, antes y después de la colocación de las flores.