Construcció d’àrees d’emergència a Vacarisses

La imminent implantació del sistema de recollida de residus Porta a Porta  al municipi de Vacarisses (a partir del 23 de novembre) comporta diversos canvis en el municipi.

Un dels canvis més significatius és la creació de las denominades àrees d’ emergència, instal·lacions annexes a les deixalleries en les que hi hauran els únics contenidors de tot el municipi. Aquestes àrees estan pensades perquè els ciutadans dipositin les fraccions de recollida selectiva en moments excepcionals: imposibilitat de treure les bosses al carrer en l’horari establert, acumulació d’una gran quantitat de residus durant els días en què no hi ha servei…

Degut a la gran extensió del municipi de Vacarisses, l’Ajuntament i Juan y Juan han decidit construir des àrees d’emergència, una d’elles al recinte de l’antiga deixalleria del Polígon de Can Torrella i l’altra a la deixalleria de la Carretera C-58, actualment en ús.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ambdues àrees d’emergència estaran delimitades per una estructura de fusta en la que s’instal·laran els contenidors de les diferents fraccions i alguns tests amb plantes que contribuiran a generar un agradable ambient. Tenint en compte les condicions climàtiques del municipi, el paviment dels recintes s’ha construir de tal manera que eviti les acumulacions d’aigua i de gel.  A més, com es podrà accedir a les àrees a qualsevol hora del dia,  es col·locaran focus per millorar la il·luminació en l’horari nocturn.

Durant els primers dies de funcionamient del servei Porta a Porta, les àrees d’emergència es mantindran obertes per a tots els veïns. Ara bé, amb el pas de les setmanes s’acabarà implantant un sistema d’entrada totalment controlat, gràcies a la presència de càmerees de vigilància i a l’accés a la instal·lació mitjançant una targeta individual per a cada ciutadà. L’objectiu d’aquestes mesures no és un altre que evitar un mal funcionament d’aquests nous equipaments.

Deixi un comentari