Vacarisses estrena el Porta a Porta

Després de diversos mesos de preparació, Vacarisses ja ha estrenat el servei de recollida de residus porta a porta. El passat divendres 23 de novembre, tres camions de Juan y Juan van començar les rutes de recollida del porta a porta, en aquest cas per a retirar les fraccions d’envasos i orgànica.

No es només un canvi important per al municipi i els seus ciutadans, sinó també per a Juan y Juan, ja que Vacarisses va ser el primer municipi en què l’empresa va començar a realitzar els seus serveis i la recollida de residus amb contenidors portava más de 30 anys implantada. L’ objectiu d’aquest canvi este canvi és  ben clar: millorar l’índex de reciclatge de residus del municipi, una fita ja assolida a altres municipis com Matadepera i Navarcles.

Porta a Porta Vacarisses
Imatge informativa del Porta a Porta creada per l’Ajuntament de Vacarisses

L’Ajuntament de Vacarisses ha decidit implantar un calendari de recollida de quatre dies a la setmana; els dilluns, orgànica i envasos; els dimarts, vidre i rebuig; els dimecres, orgànica i cartró, i els divendres, de nou, orgànica i envasos. Aquest servei es complementa amb la recollida a domicili de mobles i de restes vegetals i poda, que passa de realitzar-se tres cops a la setmana a tenir una freqüència de sis dies setmanales, de dilluns a dissabte. A més, durant els quatre dies de recollida selectiva, també es retiren les compreses i bolquers, que els veïns acumularán en una bossa a part senyalitzada amb una cinta de color vermell.

Durant les darreres setmanes, l’Ajuntament i Juan y Juan han distribuït prop de 3.000 contenidors de tamany mig entre tots els veïns de Vacarisses. A cada llar s’han deixat dos contenidors: un destinat als residus orgànics i de rebuig, i un altre per a la fracció que correspongui cada dia: envasos, vidre o cartró. Abans de les 7 del matí del dia de recollida, els ciutadans han de deixar els contenidors a la porta de casa seva i els treballadors de Juan y Juan els recullen.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

2 respostes a «Vacarisses estrena el Porta a Porta»

Deixi un comentari